ONBEVANGEN, DIRECTE NEDERPOP MET EEN LEKKER RAUW RANDJE

 

WIES staat voor onbevangen, directe nederpop met een lekker rauw randje. Je hoort ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen benoemt die haar bezighouden.
Debuutsingle ‘Soms Is Het Te Laat’ schoot meteen hoog de lijsten in en VPRO 3voor12 nomineerde het nummer voor Song van het Jaar. Daarna volgde meer briljante songs zoals ‘Radiostilte’, ‘Barman’ en ‘Meisje’. Een pandemie weerhield WIES er niet van hit na hit te scoren en natuurlijk volgde dan ook een uitverkochte clubtour.

 

Op debuutalbum Het Is Een WIES leggen Bassist Tobias Kolk en drummer Dan Huijser een stevig fundament onder de melancholische teksten van frontvrouw Jeanne. Ze omschrijft haar tien zielenroersels op de plaat als ‘een mengelmoes van mijn mooiste en donkerste ervaringen’. Na een uitverkochte kleine zaal, nu terecht op de festivalweide van Yes In My Backyard.

 

 

 

Combiticket

Als je eerder komt in het festivalhart kun je nog een tentjestheatervoorstelling meepakken! Om 20:30 begint Lourdes . Een combiticket kost 15,50 en bestel je hier.

 

Victoriepark, Alkmaar

12,50 online, 14,00 aan de deur

Ja, rolstoeltoegankelijk

Data
vr 03 jun 2022
21:30 uur