The Papillon Tour

Livemuziek

Theatraal concert met goud en glitter

 

De Zonnekoning neemt je mee langs verhalende popsongs over identiteit, queerness en levensvreugde. The Papillon Tour is een partydrug waarvan je nog niet wist dat je hem zo nodig had.
 

Treed binnen in de wereld van popicoon Roi Soleil, het in goud gehulde alterego van zanger, acteur en theatermaker Matthijs Rijsdijk, geïnspireerd op Louis XIV (bekend als de Zonnekoning).
 

Roi Soleil maakt popmuziek en mixt hierbij de Franse en de Engelse taal. Muzikaal laat hij zich inspireren door onder meer Stromae, Lady Gaga, Yelle en het Eurovisie Songfestival. ‘The Papillon Tour’ is dan ook een muzikaal hoogtepunt waarbij de beats je om de oren vliegen en de vocalen je bespelen. Van groots, dramatisch en glitter naar klein, integer en kwetsbaar.
 

Over de maker

Matthijs studeerde af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en behaalde zijn Bachelor Taal- en Letterkunde (Frans-Spaans) aan de Vrije Universiteit Brussel. Matthijs was één van de makers van Winterkaravaan 2021, het talentontwikkelingsproject van Karavaan.
 

Credits

Concept, tekst en spel: Matthijs Rijsdijk

Victoriepark, Alkmaar

5,00 standaard, 2,50 Vrienden van Karavaan

Ja, rolstoeltoegankelijk

Data
zo 05 jun 2022
ma 06 jun 2022