Pitou (bandje en 2 muntjes)

Pitou combineert haar klassieke achtergrond met sounds die ze meenam van reizen van over de hele wereld.

Op zeer jonge leeftijd begon Pitou (zowel haar voornaam als artiestennaam) een onverklaarbare interesse te ontwikkelen in klassieke muziek. Haar vader vond haar vaak gebogen bij de radio, bladerend door stations, op zoek naar het geluid van orkesten en koren. Vanaf de leeftijd van 9 jaar zong Pitou in een kinderkoor, opgetreden bij de doop van Catharina-Amalia, de Prinses van Nederland, en in gerenommeerde orkestzalen in heel Europa.

Haar klassieke achtergrond vermengde zich met de wereldmuziek die haar ouders in huis brachten. Pitou’s ouders reisden regelmatig naar plaatsen als Kameroen en India, met haar en haar zus in hun kielzog. Elk jaar keerden ze terug naar Nederland met cassettebandjes vol met geluiden die ze hadden opgepikt tijdens hun overland avonturen.

Uit deze muzikale ervaringen ontstond de wens om haar eigen muzikale werelden te creëren. Nummers en bewonderaars volgden snel. Pitou kwam in de schijnwerpers te staan in 2016 met haar gelijknamige EP ‘Pitou’. In 2018 bracht ze haar tweede EP ‘I Fall Asleep So Fast’ uit. Haar debuutplaat ‘Big Tear’ werd uitgebracht op 24 maart 2023.

Je kunt dit concert bezoeken met 2 muntjes. Deze koop je op het terrein, let op: vol = vol.

Ja, rolstoeltoegankelijk

Data
za 27 mei 2023
20:30 uur