Ik ben dik en eenzaam, kom naar mijn solo. Het wordt facking vet

Theater

 

“Het bidden naar Maria is allang voorbij. Tegenwoordig kniel ik alleen nog maar voor mijn tv. Ik kijk huilend Say yes to the dress en smeek Randy of hij mij alsjeblieft zo’n gezellige Amerikaan langs stuurt, maar het enige dat ik krijg is een satisfyer pro 2 van mijn vriendinnen en domme tinder berichten met ‘wil je neuken vanavond’.”

 

Bernadette staat met een kater, na een avond Netflix en chill, onder de douche. Ze mijmert tegen haar badkamerplanten over de ingevingen van haar avond tot er plots een lichtblauw licht verschijnt. Bernadette’s eenzame bestaat wordt opgeschud door een wonder. In haar zoektocht naar betekenis in het onverklaarbare wordt het duidelijk dat niemand zit te wachten op een alleenstaande vrouw met waanideeën.

 

Over de makers

 

Club Lam bestaat uit Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. In 2018 bundelden ze de krachten vanuit de ambitie een nieuw vrouwelijk perspectief te brengen in het theater, op tv en ‘de socials’.

 

Op humo­ris­ti­sche manier pakken zij cliché­beelden van historische vrou­wen­fi­guren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maat­schap­pij­kri­tiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.

 

‘Lourdes’ is een solo-voorstelling van Ella Kamerbeek.

 

In de pers

“Club Lam serveert serieuze kost, die hoogst vermakelijk wordt opgediend”

★ ★ ★ ★ De Volkskrant

 

“KRACHTIG VROUWELIJK ANTWOORD OP NABOKOV”

Theaterkrant

 

Credits

Van: Club Lam | Spel : Ella Kamerbeek | Tekst: Marloes IJpelaar | Spelregie: Jouman Fattal | Tekstcoaching: Stephanie Koolen | Scenografie: Julia Suyker | Fotografie: Vivian Camphuysen, Juliette Buisman

Victoriepark, Alkmaar

5,00 standaard, 2,50 Vrienden van Karavaan

Ja, rolstoeltoegankelijk

Data
wo 01 jun 2022
18:30 uur
wo 01 jun 2022
19:30 uur
wo 01 jun 2022
20:30 uur
do 02 jun 2022
18:30 uur
do 02 jun 2022
19:30 uur
do 02 jun 2022
20:30 uur
Koop tickets