Niets doen is hard werken

Straattheater

De Schildpad is een ode aan de luiheid. Pieter Post en zijn schildpad gaan je helpen om deze kunst onder de knie te krijgen. Dus laten we lummelen en lapzwansen, flierefluiten en flaneren, dagdromen en bovenal: lui zijn.

 

Hoe moeilijk is dat eigenlijk, helemaal niets doen? Moeilijker dan iets doen, dat is zeker. Voordat je tijd heb om niets te doen, heb je altijd nog wel iets te doen. Pas als je niets meer te doen hebt, kun je pas niets doen.

Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. En als dat lukt….

“Don’t underestimate the value of Doing Nothing, of just going along, listening to all the things you can’t hear, and not bothering“
Winnie the Pooh

 

Over de maker

Pieter Post begon zijn leven in het theater, belandde in het circus, week uit naar de straat en blijft daartussen heen en weer pendelen. Hij is een komische en fysieke entertainer die het publiek op het verkeerde been zet en alles parodieert dat onder theater, variété en circus valt te rangschikken.

 

Credits

Van en door: Pieter Post

Victoriepark, Alkmaar

Gratis

Ja, rolstoeltoegankelijk

Data
wo 01 jun 2022
17:00 uur
wo 01 jun 2022
19:00 uur