Theater

Een theatraal ont-scheppingsverhaal over zwarte magie, de mens en polderen

Middenin de polder, bij het voormalig Juliana Gemaal, besluit Faust haar ziel te verkopen aan Mephistopheles, de duivel. Hij schenkt haar 24 jaar grenzeloze kennis en eindeloos genot op aarde, in ruil voor eeuwige verdoemenis. Geharnast met duikerspakken en gastanks bevechten zij het water en koloniseren ze de wereld.

 

In het Land van Leeghwater regeert de mens het water. Op een stuk land uit de droogmakerijen van de Gouden Eeuw, bouwen we een ‘Antipolder’, waar niet de mens het water, maar het water de mens regeert. Hier beleef je een verhaal over hoogmoed, over zwarte magie en het einde van de wereld.
 

Duivelse vragen

Er wordt wel eens gezegd dat het makkelijker is om ons het einde van de wereld voor te stellen, dan het einde van het kapitalisme. Ook wij, moderne Fausten, staan voor duivelsvragen. Moeten we onze omgeving zoals Faust eindeloos naar onze hand zetten om zelf te overleven?
 

Over de maker

Zephyr Brüggen studeerde ze in 2021 af aan de Regieopleiding in Amsterdam. Haar afstudeervoorstelling ‘Lizzy & De Bacchanten’ ontving de André Veltkamp beurs. Zephyr werkt graag afwisselend in de publieke ruimte als in theaterzalen. Ze is ervan overtuigd dat we in het theater iets kunnen vinden dat waarachtiger aanvoelt dan de werkelijkheid. Ze zoekt de theatraliteit in de werkelijkheid en viert het neppe in het theater

Deze voorstelling is onderdeel van de theatrale fietstocht Poldermeesters, ga je mee?
 

Credits

Idee, regie & scenografie: Zephyr Brüggen | Spel: Martijn Nieuwerf, Dinda Provily | Technische productie: Luc Huisman, Cedric van Daalen | In coproductie met: Karavaan | Met dank aan: Fonds Podiumkunsten

Gemaal Willem Alexander, Oostdijk 17, Driehuizen

16,00 standaard, 13,50 vrienden van Karavaan

Helaas niet rolstoeltoegankelijk

Data
do 26 mei 2022
vr 27 mei 2022
za 28 mei 2022
zo 29 mei 2022
vr 03 jun 2022
za 04 jun 2022
zo 05 jun 2022
ma 06 jun 2022